Acasă > Unități de învățământ

Acasă > Unități de învățământ

Unități de învățământ



Adresa: Bld. 13 Decembrie nr. 131, Brașov 500164
Telefon: +40368457497+40368457447
Email: office@sgk.ro
Site web: http://www.sgk.ro/
Primăria îi invită pe copiii și elevii brașoveni să vadă cum se cultivă legumele și fructele și cum se obțin produsele lactate

Scoala Profesionala Germană Kronstadt din Brașov este prima școală profesională de stat în sistem dual din România, creată dupa model german, având personalitate juridică distinctă din anul 2013.

Cu sustinerea financiară, logistică și umană a 18 companii private de renume mondial din regiunea Brașovului, școala oferă elevilor formare profesională de calitate sub indrumarea atentă și cu implicarea directă a companiilor dar și susținere materială indirectă – prin preluarea cheltuielilor de cazare și masă, de abonament la servicii medicale, de transport și masă pe perioada efectuării practicii profesionale în firmele partenere, etc. Tinerii invață meserii tehnice căutate pe piața muncii, în condițiile cele mai moderne și performante. După trei ani de pregatire preponderent practică atât în laboratoarele școlii dotate cu sprijinul companiilor cât și în fabricile din Brașov, elevii ies de pe băncile școlii cu competențele necesare pentru a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare în cadrul firmelor partenere. Ca urmare a colaborării cu AHK – Camera de Comerț si Industrie Romano-Germană, calificarea profesionala a elevilor este certificată și de către AHK și recunoscută la nivel european.

Viziunea şcolii

Vom fi furnizorul principal de forță de muncă înalt calificată pentru industria locală având cadredidactice competente, stabile și un sistem propriu de management KAIZEN  eficace, eficient și inovativ

Misiunea şcolii

Suntem un model al formării profesionale a elevilor, în parteneriat cu industria și cu comunitatea locală, dezvoltând respectul față de muncă.

 

DE CE SĂ NE ALEGI?

  • FUNCȚIONALITĂȚI
  • Traditie & Prestigiu – Una dintre cele mai notabile realizări ale sistemului naţional de educaţie este înfiinţarea, la Braşov, a Şcolii Profesionale Germane Kronstadt, instituţie ce devine, pe zi ce trece, un punct de reper pentru ceea ce înseamnă procesul de relansare a învăţământului profesional şi tehnic. Companii membre ale Clubul Economic German, împreună cu Primăria Municipiului Brașov și Inspectoratul Şcolar Brașov au fructificat baza legislativă (Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 3168 din 03.02.2012 privind Organizarea şi funcţionarea învăţământului profesional) și, în primăvara anului 2012, s-au demarat discuţii cu scopul creării unei şcoli care să funcţioneze având ca model sistemul dual german.
  • Tehnologie – Atelierele școlii sunt dotate cu aparatură de ultima generație, cu sprijinul Asociației DWK Fit for Future.
  • Meserii de viitor  Tinerii invață meserii tehnice căutate pe piața muncii, în condițiile cele mai moderne și performante. După trei ani de pregatire preponderent practică atât în laboratoarele școlii dotate cu sprijinul companiilor cât și în fabricile din Brașov, elevii ies de pe băncile școlii cu competențele necesare pentru a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare în cadrul firmelor partenere. Ca urmare a colaborării cu AHK – Camera de Comerț si Industrie Romano-Germană, calificarea profesionala a elevilor este certificată și de către AHK și recunoscută la nivel european.

La solicitarea operatorilor economici interesați, Școala Profesională Germană Kronstadt poate organiza, în parteneriat cu agenții economici și cu Primăria Municipiului Brașov, formarea profesională a elevilor prin sistem dual pentru calificări profesionale de nivel 3 în domeniile: Mecanică, Industrie textilă si pielărie și Chimie industrială.

În cadrul Școlii Profesionale Germane Kronstadt învață atât elevi din Municipiul Brașov cât și elevi din alte localități. Aceștia din urmă au posibilitatea de a se caza în căminele Colegiului Energetic „Remus Răduleț”, Colegiului Economic „Andrei Bîrseanu” și Liceului Pedagogic „Andrei Mureșanu”, în condiții civilizate. Cazarea elevilor este asigurată de către companiile partenere cu care elevii încheie contract de pregătire practică. La momentul actual, căminul Școlii Profesionale Germane Kronstadt este în construcție, urmând să fie finalizat în anul școlar următor.

Domeniu Calificare profesională
Mecanică Operator la mașini cu comandă numerică
Sculer-matrițer
Operator fabricarea și prelucrarea polimerilor
Mecanic utilaje și instalații în industrie
Chimie industrială Operator fabricarea și prelucrarea polimerilor
Industrie textilă și pielărie Confecționer articole din piele și înlocuitori